Nae

Nu vill jag bort härifrån. Ett äventyr. Jag är ju fri som en fågel att göra vad jag vill egentligen så varför inte bara te en sista minuten-resa nånstans och försöka uppleva världen? Njuta av livet en stund. Det blir ju inte bättre än vad man gör det till.
Jag vill åka till:
Italien
Grekland
New York (eller USA överhuvudtaget typ Las Vegas vore fett nice!)
Egypten
Sydafrika
Frankrike
Tyskland
Australien
Irland
Skottland
Spanien
Sydameria och dra runt lite
Jag vill åka runt i USA och testa massa olika berg och dalbanor, men då måste ja nog spara lite pengar först..
ÅÅ OM MAN KUNDE VINNA MASSA PENGAR! VAD GLAD JAG SKULLE BLI!
Jag drömde en läskig dröm inatt. En spindel som försökte äta upp mig, fast den var ganska liten. Men det var jätteläskigt faktiskt! Så när den landade på mig började jag sprattla så allt i sängen flög omkring.
(Ja, jag sover med en massa grejer i sängen för jag inte orkar ta bort dom. Nä, så illa är det väl inte direkt.. men nästan.)
Sen drömde jag att jag köpte en chai latte på ett café och när jag skulle gå till bordet och sätta mig och dricka min goda chai latte så var det nån idiot som stötte till mig så jag spillde ut nästan allt. Kan va därför jag känner mig så bitter idag. För han välte ut min chai latte. Ni vet, vakna på fel sida. Inte kul.
Nej. Jag tänker inte sluta vara bitter. Jag gillart. Och nu ska jag gå och lägga mig och fortsätta med det.
God Natt.

Ny lag

Imorgon röstar staten om en ny lag ska gå igenom där man får betala själv om man måste "räddas" av staten när man är utomlands och tex råkar drabbas av en naturkatastrof eller terrorattack. Lagen innebär detta:
___________________________________________________________________________________

- Det ska bli tydligare vem som ska betala vad, staten kommer ansvara för att ta hem svenskar vid ex. nästa tsunami. Men räkningen för sjukvård och evakuering skickas till den drabbade efter man kommit hem.

- Det är den "faktiska" kostnaden för din evakuering och sjukvård som du ska betala, inte ett generellt uppskattat värde. Din summa på sluträkningen kan påverkas av att statens räddningspersonal tar dig till ett billigt eller dyrt sjukhus.

- Statens räddningspersonal kommer inte skita i att rädda dig om du på plats säger att du inte har en reseförsäkring som täcker eller att du inte har pengar att betala räkningen. Däremot kan det bli så att staten inte skickar hem döda anhöriga om du inte kan betala, så kroppen blir kvar utomlands.

- Kostnaden kan vara allt mellan några få tusenlappar, exemepelvis att du är en av hundratals svenskar på ett evakueringsplan. Eller över en halv miljon kronor, om du exempelvis måste hämtas med ambulanshelikopter.

- Det är inte klart hur lång tid du har på dig att betala räkningen, enligt UD:s chef för konsulärt bistånd. Men i lagförslaget står det: ”Belopp som inte betalas ska lämnas för indrivning på samma sätt som enligt lagen om konsulärt ekonomiskt bistånd.” Konsulärt bistånd är ex. om du har blivit rånad på allt du har och behöver låna pengar på ambassaden för att ta dig hem. PåUD:s hemsida står det om återbetalning att du har 4 veckor på dig att betala, och att UD tar ut en avgift (på 10 procent). Efter en påminnelse går det till kronofogden.

__________________________________________________________________________

Men ska det vara såhär? Det är klart att det blir ju dyrt för staten om dom ska rädda alla från olika olyckor och att man kanske borde ta mer ansvar för vart man väljer att åka på semester. Men va fan?! Man kan väl inte förutse vad och vart olika saker kommer att hända!

Sen när man väl har repat sig från den hemska terrorattacken och börjar må lite bättre både fysiskt och phykiskt, ja då kommer det en fet räkning på posten som säger:

Du får skylla dig själv att du var på fel plats vid fel tillfälle. Tänk efter innan du går nånstans nästa gång din oansvariga jävel.

Mycket bättre allt känns dårå. Och till råga på allt kanske ens döda mamma ligger kvar i landet långt därborta eftersom du inte hade råd att betala hennes hemresa och staten inte bryr sig om sina döda medborgare.

Aaa. Det är helt enkelt oansvarigt av oss att resa till ställen där det skulle kunna hända en oväntad olycka. Så stanna hemma istället. Det är mitt tips.



Lugg

Ja jag som ångrade mig förra gången jag klippte lugg och längtade tills den skulle växa ut igen har nu klippt den igen. Fast den här gången är jag nöjd faktiskt.
Såg på 500 days of summer förut. Fy fan vilken bra film! Se den!
Och han är ju sååååå snygg!
Mmmmmmmmmm.
Jag gick inte till stan för att köpa läppstift idag för jag orkade inte det. Jag stannade hemma och slöade istället. Såg på film, och nu ska jag se en till.

Här sitter jag en vanlig söndagkväll

Ska inte jobba imorgon och det känns skönt. Ska nog ge mig ut på stan och shoppa läppstift istället. Jag vill ha ett som inte syns så mycket som man kan ha till vardags som bara gör att läpparna inte ser så tråkiga ut. Sen vill jag ha ett rött läppstift också som håller en hel kväll utan att försvinna om man dricker. Så det ska jag leta efter imorgon. Sen ska jag nog köpa ett par jeansshorts som jag har hittat med.
För er som undrar hur det gick i Ume så gick det inte så bra med själva provet, men resan gick skitbra och jag hade askul. Verkligen, provet gick sämst! Kunde inte ha blivit värre och jag förstog direkt när jag kom ut genom dörren igen att min chans var körd. Men det gjorde ändå inget, det går säkert bättre på nästa ställe.
Idag har jag hängt hos C & G. Vi flyttstädade deras lägenhet med. Kul. Städa på sin fritid liksom.. men vad gör man inte för dem man tycker om? :)
Igår var vi ute. Först lite rödvin hos Cornelia, sen världens och ta en öl och sen Hugo. Kul att både hon och Gabbe var ute för en gångs skull. Det GILLAS!
Nu ska här sovas!
Nattinatti.
P.S. DaVinci koden är en bra film, men boken är bättre, så läs den om ni inte redan gjort det.

Jag ska nog skriva en bok

Vaknade med väärsta bästa idén på typ en bok eller film eller nåt så jag tänkte att om jag skriver en bok kanske man kan göra en film av den sen med. Så jag har nu skrivit ner idéerna och lite skisser på kapitel/scener. Det kommer bli skitbra. Fast om jag känner mig rätt så kommer den nog aldrig bli klar. Eller i alla fall ta väldigt lång tid för den att bli klar så vi får väl se.
Jag åker till Umeå ikväll. Spännande. Det känns bra. Jag känner mig väl förberedd så det går nog bra.
Nu väntar jag bara på att mamma ska komma hem så jag kan blåsa håret, sen ska Tove och jag dra in mot stan och ta svängen förbi Östgötateatern så jag kan plocka upp min biljett till musikalen som 3orna gör i år eftersom sista dagen att plocka ut dem är imorgon och jag tycker om att vara ute i sista stund.
Min flecetröja hängde på vädring på balkongen och nu är den blöt av snö.. för det snöar ute.. om ni inte hade märkt det..
Aja nu ska jag blåsa håret för nu är modern hemma.
Hejhej

Idag har jag sytt en klännig.

Japp. Idag har jag sytt en klänning. Eller, jag började igår, men den blev klar idag. Den blev så fiiiin och jag är så nöööjd över mig själv som lyckades sy en så fin klänning utan "ritning" eller nåt. Bara rakt ur mitt eget huvud. Jag är så braaaa!!! :D
Jag är bra också för idag har jag tränat intensivt på monologerna och texterna som jag ska göra audition på på fredag. Mycket bra känns det! Jag åker ju till Umeå på torsdag. :O Läskigt men kul!
Jag blev så inspirerad när jag var hemma hos Amanda senast för hon gör så mycket. Syr och stickar och läser mycket och massa, så jag tänkte att jag ska med börja göra en massa saker. Det har ju börjat bra i alla fall. Nu tänkte jag börja leta efter ett fint mönster på en stickad tröja, köpa garn och sen bär det av. Jag ska måla en tavla med. Eller ett par. Och börja läsa andra böcker än Liftarens guide till galaxen.. Jag ser fram emot det!
Jag har hosta. Vaknade flera gånger inatt av att jag hostade. Så det blev ingen simning igår. Och inte idag heller, men imorgon blir det nog. Ska jobba imorgon med. Känns inte så tokigt ändå. Tjänar ju pengar.
Nej nu ska jag se på tävä. :D
Hej då!
Pga att min kamera inte har några batterier kvar så blev det fula mobilbilder istället.
Men visst är den fiiiiiin?!?!?!!!!!!
Skitnöjd är jag i alla fall!!!
PUSS!

Mensvärk

Mensvärk
Kalla fötter
Snor
Flottigt hår
Bitterhet
Ändring?
Ja, som småningom.
Hoppas jag..

Hur mår du?

Inte så bra, tack.
Kroppen gör ont och näsan rinner. Nyser hela tiden.
Jag är förkyld om inte det framgick.
Kom nyss hem från Amanda. Vi har sett på true blood och spelat sims. Wounderbart!
Firade Anna i fredags med fest på landet i Ringarum. Det var kul med mycket skratt och glädje och stekt svamp vid midnatt som sedan kom ut igen vid 2-snåret.
Amanda och jag ska starta ett kollektiv och det kommer bli awesome! Vi spanade på hus idag, men hittade ignet som passade. Fast vi ska ju ändå inte flytta än, men bara för nyfikenhetens skull.
Maria Montazami är cool.
Nu ska jag vila.
HÄJ!

Duschschschaaaa!

Jag är äcklig för jag har jobbat idag och jag blev varm för det var jobbigt för det var maaaaaassoooooor med grejer kvar där när vi skulle städa så vi fick först rensa ur lägenheten och slänga massa skräp för att sen kunna städa den så nu ska jag duscha så att jag blir fräsch eftersom jag ska på födelsedagskalas ute i skogen utanför ringarum idag och man vill ju vara fin men först ska jag till Cornelia för jag ska åka med henne dit och vi ska svänga förbi systemet först så hon kan köpa öl till mig så jag har något att dricka så att jag kan bli crazy mothafuckha ikväll för det är kul men först ska jag bajsa.

James Brown

Han är bra. Like his voice.
Fika sen med Athina som kommit hem nu.
Borde gå på stan med C en sväng med.
Men mest av allt borde jag ta tag i det jag borde och börja öva nån jävla gång.
Jag är slö.
Ska nog söka massa universitetskurser nu, menar, det är ju sista chansen idag.
Åker om en vecka.
Pirrigt!
Idag fyller kvinnan A (hon i mitten) 20 år! Grattis!

hej

Idag har det varit soligt. Jag, Tove och Frida köpte glass på halvars och sen satte vi oss bakom linghallen och njöt. Det var skönt. Jag somnade lite så jag brände mig lite, men det gör inget.
Det går snart över.
Mamma och jag var nyss och simmade. Det var skööönt!
Nåt som var ännu skönare var att sitta i bastun efteråt. Jag ÄLSKAR att basta! Känna svetten rinna. Sköööööööööönt!
Imorgon ska jag inte jobba. Det är nog bra för jag är trött i händerna. Och käkarna! Herregud! Jag vet inte vad jag håller på med! Jag spänner dom typ hela tiden så nu är jag helt öm i huvudet och i käkmusklerna. Men jag antar att det också går över..
Det här har varit en bra dag.
Hoppas det är soligt imorgon med.

Henry fyller år

Så han är stora karln nu. 17 år. Grattis!
Så det var lite släkt här förut, men dom åkte precis.
Jag har för övrigt kommit fram till att när jag får barn ska inte jag amma vid matbordet när folk sitter och äter där. Och förmodligen ska jag gå undan över huvud taget när jag gör det, för det är obekvämt att vara med folk när dom ammar.
Tycker jag.
Mina ben är bleka. Och fulla av blåmärken.
Men det är fint.
Jag har fina ben.
I like them.
The Soundtrack Of Our Lives – The Passover - Single Version
Det är helt sjukt vad man kan känna sig lycklig bara man lyssnar på rätt musik.
Jag tycker om att vara glad.
:)

Nej för den blev ju upptagen

Tvättiden igår ja. Blev upptagen ja. Typiskt. Så jag fick gå med mina äckliga byxor idag med. Men NU ska jag tvätta. Klockan 16. :)
Jag måste städa rummet med. Man ser typ inte golvet längre och det är bara mina grejer som ligger där så det är nog inte mer än rätt att jag gör det. Tråkigt.
När jag skulle cykla hem förut så hoppade en eker på mitt cykelhjul så det började smälla massor. Rädd blev jag så jag klev av och försökte rätta till problemet genom att försöka slita bort den. Det gick inte så nu sitter den kvar fast snurrad runt en annan så den inte är ivägen i alla fall.
Imorgon fyller lillebror år. Fast jag har ingen present. Men det gör ingenting pga flera anledningar:
1. Han brukar inte heller anstränga sig direkt när man själv fyller år.
2. Han ska inte ens vara med och fira sig själv imorgon så hur skulle han kunna få den?
Usch. Jag tycker inte om att göra saker som man måste göra. Det är inte kul. Jag har tänkt på det att det är så dumt för så fort man måste göra en grej blir den tråkig fast den kanske skulle ha varit ganska roligt egentligen. Mycket dumt.
Nu är klockan fyra. Men jag tror jag ska lata mig lite till innan jag tar tag i mina plikter. Ja det låter bra!
De här skorna hade jag på jobbet idag. Det kom in mycket, mycket grus genom det stora, stora hålet där hälen egentligen skulle ha suttit.

PISS

Ingenting känns bra just nu. Jag har drabbats av plötslig, djup depression. Allt känns så jävla meningslöst. Jag vet inte hur mitt liv ser ut. Jag hatar det! Det händer fan ingenting. Alla dagar ser likadana ut och det händer aldrig nånting. Man går till Hugo på helgerna och där är bara samma folk som alltid och det händer bara samma saker, dvs INGENTING!
Jag vet inte vad jag vill göra heller. Jag vill verkligen inte fastna här, skaffa lägenhet och jobba för det känns inte som det skulle leda till nåt. Jag vill börja plugga, men har ingen aning om vad. Det känns som att aa då har man fullt upp i några år tills man är klar och då ska man börja jobba igen och då sitter man där igen med sitt jävla meningslösa liv som man inte får ut ett jävla skit av! Det ända som man gör är att äta och sova och jobba för att man ska kunna betala sina räkningar för att överleva. Jag hatar det här jävla skitsystemet! Jag vill inte göra nånting!!! Det skulle vara så jävla skönt om man vann massa pengar så jag kunde leva utanför samhället och bara göra det jag ville. Styra mitt eget liv.
Sammanfattning på det här inlägget: Livet är meningslöst, kommer alltid att vara det och det suger.

Här sitter jag i solen

På balkongen sitter jag i solen. Eller nästan i alla fall.. den har inte riktigt kommit hit än, men snart så!
Vaknade hos Bättan. Bakis var vi. Åt stekta ägg med keso och mackor till frukost och kollade på tv. Herregud vad jag hatar när dom proppar in tv-shop i reklampauserna. Dom tar ju aldrig slut! Shit!
Inflyttningsfets hos Matillda igår. Jag var skitopepp och sen fick jag ont imagen och hade lust att gå hem så jag drack nästan inget. Men sen vid 22 kom jag på att jag inte hade lust att gå hem så jag klöv några bärs och drog till Hugo med Cornelia och Monica för dom andra gick och bowlade. Det var väl kul men nu har jag ingen aning om hur mycket pengar jag har kvar på kortet. Inte mycket skulle jag gissa på.
Sen bytte jag ju dårå som sagt sällskap och gick hem med Liza.
Nu idag tänkte jag tvätta för det, herregud, o my god, behövs verkligen! Jag har tänkt i flera veckor att jag ska göra det för mina arbetskläder är så äckliga att dom skulle kunna springa iväg av sig självt snart. Na inte riktigt kanske men fräscha är dom inte.
Så jag tänkte knipa tvättiden mellan 16-21 sen. Men jag orkar inte gå ner och boka den så jag håller tummarna för att ingen annan tar den.
Ååååå vilken härlig vädret den är!!!!!

Toves födelsedag.

Idag fyller systeryster år! Grattis till henne!!!!
Senare ska vi fira henne hos Linda.
Idag har jag varit på stan och slösat massa pengar!
Två par nya jeans köpte jag, en tröja/t-shirt och hårfärg.
Mycket nöjd blev jag i alla fall.
Jag vill ha storm! Mycket blåst och regn och gärna åska också. Det är mysigt. Jag längtar till sommaren.
Igår var jag med Amanda. Guud vilken underbar person! Vi tittade på true blood. Mycket bra serie, så nu längtar jag till nästa gång jag ska till henne så vi kan fortsätta se på den! Vilket jag hoppas blir i veckan eller nästa helg eller nåt sånt.
Annars då? Vet inte, men just nu är jag glad.

Blues

Jag gillar blues. Det är mysigt.
Usch! Jag mår illa. Och har ont i huvudet. Men imorgon ska jag upp och jobba ändå.
Nu ska jag snart iväg och leka hemma hos Cornelia och Gabriel och hunden. Jag får skjuts dit, hoppas jag får skjuts hem med.
Igår låg vi i solen bakom Linghallen. Bästa stället att vara på om man gillar värme kan jag säga! Vi svullade där med. Det var gott!
På fredag fyller Tove år. Gratis Tove! Just det. Gratis. Inte grattis. Sug på den du!

Skum kväll..

Igår hade Cornelia och Gabriel lite förfestmys i sin nya lägenhet så där satt vi och pimplade vin. Men mitt vin tog slut ganska snabbt.. Det var tråkigt annars var det kul!
Sen gick vi till trappan och jag hängde med kära systeryster hela kvällen. När vi väl kom in efter långt köande gick vi till baren för att köpa öl, men vi fick vänta i 25 jävla minuter innan vi fick beställa eftersom slampan i baren inte ville hjälpa oss men alla andra!! Bitch! Så vi beställde två öl var för att slippa ställa oss där igen. Sen gick vi och ställde oss vid ett fönster och mitt humör blev på topp igen. Tyvärr så råkade jag såklart spilla ut den ena av mina öl över hela mitt ben.. Fan då, tänkte jag och blev sur igen. Men det gick över på mindre än en minut för vadå? Jag hade ju fortfarande en kvar.
Sen gick vi ut och rökte och jag rökte min cigg ända in på filteret varpå jag klunkade i mig resten av ölen för att sedan köpa mer. Mycket dumt beslut för så fort vi kom in var jag tvungen att sätta mig ner för jag mådde illa och vad händer dårå? Jo, jag kräks på glovet. Det bare spröt mellan fingrarne påme. Piiiiiiiinsamt! Jag skämdes så jag dog. I typ två minuter sen var jag på topp igen och skulle ha mer öl. Sen fortsatte mitt humör att gå upp och ner som en berg-och dalbana hela kvällen.
Men kvällen får ett ganska bra betyg ändå. Den var spännande och underhållande och Cornelia kanske är bäst i världen.
Nu sitter jag i soffan och önskar mig en chipspåse. Det är bara dåliga program på tv med. Suger.
Man kanske skulle äta frukost.

RSS 2.0